• Maatwerk mogelijk

  Bestellingen geplaatst tussen 12-5 en 17-5 worden 18-5 verzonden

  Persoonlijke service

 • Een urn kopen als persoonlijk gedenkteken

  Als een dierbaar familielid overlijdt, kan een tastbare herinnering aan je dierbare helpen om het verlies een plaatsje te geven. Een urn kopen is echter een emotionele beslissing, die je in alle rust wilt nemen. Want om je goed te oriënteren heb je tijd nodig om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Voor welk type urn kies je, welke vorm en welk materiaal? Er is een riante keuze in allerlei grote of kleinere urnen, waarbij je natuurlijk voor een exemplaar gaat, dat jouw gevoel voor de dierbare het beste weerspiegelt.

  Wat is een urn precies?

  Een urn is een speciale vaas, pot of kistje, dat bedoeld is om na de crematie de as van de overledene in te bewaren. Al eeuwenlang worden urnen gebruikt om de herinnering aan een dierbare levend te houden; zo weet je je dierbare altijd dichtbij. Een geruststellende gedachte. Maar hoe kies je nou het beste model als je een urn gaat kopen en waar let je op? Dat is nog niet zo simpel, want er zijn talloze vormen en materialen verkrijgbaar. Daarom zetten wij de verschillende opties voor je op een rijtje.

  Urn-kopen-Lalief

  Diverse materialen en vormen

  Bij het kopen van een urn zijn een aantal zaken van belang, zoals materiaal, vorm en duurzaamheid. De meeste urnen zijn van keramiek gemaakt, maar er zijn ook andere materialen verkrijgbaar, zoals marmer, hout, messing en glas. Ook qua vormgeving is er volop keus. Traditioneel vormgegeven urnen zijn het meest voorkomend, maar daarnaast zijn er ook allerlei prachtig vormgegeven modellen, zoals een gebroken hart, een traan of een boeddhabeeld. Dus of je nou op zoek bent naar een sierlijke of robuuste urn, of een bijzonder, op maat gemaakt exemplaar, de keus is aan jou.

  Een urn kopen, waar let je op?

  Een urn kies je natuurlijk vooral op basis van jouw persoonlijke smaak en budget. Maar als je hem lang wilt bewaren, is een duurzaam, kwalitatief hoogwaardig exemplaar een must. Natuurlijk speelt ook uitstraling een rol, want de diverse materiaalsoorten hebben hun eigen look en feel. Zo oogt natuursteen robuust, terwijl glas en keramiek meestal kleurrijk is.

  Een persoonlijke urn kopen

  Omdat elk mens uniek is, geven veel nabestaanden de voorkeur aan een bijzondere urn met individuele details, die herinneren aan het leven van de overledene. Om de urn een persoonlijke touch te geven kun je ervoor kiezen een urn te laten graveren, bijvoorbeeld met de naam en de geboorte- en overlijdensdatum van je geliefde. Maar ook spreuken of favoriete songteksten kunnen een mooie en unieke herinnering vormen. Meer over een urn op maat lees je hier.

  Creëer een speciale plek binnen

  Binnen komt een urn mooi tot zijn recht, bijvoorbeeld op de schouw of op een andere, mooie plaats in huis. Met een foto, een bloementje en een kaarsje creëer je een heel persoonlijk plekje ter nagedachtenis aan je dierbare.