• Maatwerk mogelijk

  Bestellingen geplaatst tussen 12-5 en 17-5 worden 18-5 verzonden

  Persoonlijke service

 • Veelgestelde vragen

  Hieronder vindt je een overzicht van de veelgestelde vragen en de antwoorden op deze vragen.
  Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met mij op, ik help je graag verder.
  Je kunt ook een kijkje nemen bij de blogpagina’s waar een aantal interessante artikelen te lezen zijn die je eventueel verder kunnen helpen.

  Het kiezen van een juiste urn kan best lastig zijn. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een urn die past bij de overledene, maar ook bij jou en je interieur. Het is daarom belangrijk de tijd te nemen om iets passends te vinden. Ik hoop dat je de juiste urn bij Lalief zult vinden. Mocht je een eigen idee hebben, neem dat gerust contact met me op.

  De urnen van Lalief zijn eenvoudig zelf te vullen aan de hand van de meegeleverde instructie. Mocht je het niet prettig vinden zelf de urn te vullen, kan de uitvaartverzorger of het crematorium hierbij helpen.

  Urnen van Lalief worden op verschillende manieren gesloten, dit is afhankelijk van het formaat urn. Mini urnen kunnen gesloten worden met een meegeleverde schroef en inbussleutel. Grote urnen hebben een deksel en kunnen gesloten worden met de meegeleverde siliconenkit. Grote urnen zijn voorzien van een aszak om de as in te bewaren. Alle urnen worden voorzien van een gebruiksaanwijzing.

  Een kleine of symbolische hoeveelheid as is een klein gedeelte van de hoeveelheid as die is vrijgekomen bij het resomeren of cremeren. Voor een kleine of symbolische hoeveelheid as kan gekozen worden als er meerdere nabestaanden zijn die wat as van hun geliefde willen hebben of als er een gedeelte verstrooid wordt.

  De urnen van Lalief hebben verschillende soorten sluitingen. De geschroefde urnen zijn te heropenen met een inbussleutel. Verlijmde urnen kunnen heropend worden met een scherp mesje. Let bij het heropenen wel op dat de urn niet beschadigd.

  In principe hebben urnen van Lalief geen onderhoud nodig. Voor het afstoffen van de urn mag alleen een droge doek gebruikt worden.

  Urnen van Lalief zijn alleen geschikt voor binnen.

  Mocht je het niet prettig vinden om de urn zelf te vullen, kun je dit bij de uitvaartverzorger of het crematorium laten doen. Lalief biedt deze mogelijkheid niet.

  Bij Lalief is het mogelijk om je urn te personaliseren. Op basis van je wensen ga ik aan de slag om een perfecte urn te maken. Bekijk hier enkele voorbeelden van gepersonaliseerde urnen. Heb je speciale wensen, of wil je van een bestaand model een ander formaat? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ik denk graag met je mee! Bij het maken van een gepersonaliseerde urn heb je wel te maken met een langere levertijd. Gemiddeld neemt dit 4 weken in beslag.

  De gemiddelde hoeveelheid as dat vrijkomt bij crematie van een volwassen persoon ligt tussen de 3 en 3,5 l. Dit zijn gemiddelden, voor de exacte hoeveelheid kun je het beste even contact op nemen met het crematorium. Meer informatie over hoeveel as er overblijft na crematie lees je hier.

  Na het resomeren blijft er een poeder over dat te vergelijken is met de as na een crematie. Wel is de hoeveelheid resomeer-as iets groter. De as dat overblijft bij een volwassen persoon ligt tussen de 4 en 4,5 l. Dit zijn gemiddelden, voor de exacte hoeveelheid kun je het beste even contact opnemen met het uitvaartcentrum. Meer over resomeren lees je hier.

  De gemiddelde hoeveelheid as dat vrijkomt bij crematie van een hond ligt tussen de 0,15 en 2,8 l. Dit zijn gemiddelden en afhankelijk van gewicht, voor de exacte hoeveelheid kun je het beste even contact op nemen met het dieren crematorium. Meer informatie over hoeveel as er overblijft na crematie van je huisdier lees je hier.

  De gemiddelde hoeveelheid as dat vrijkomt bij crematie van een kat ligt tussen de 0,3 en 0,5 l. Dit zijn gemiddelden en afhankelijk van gewicht, voor de exacte hoeveelheid kun je het beste even contact op nemen met het dieren crematorium. Meer informatie over hoeveel as er overblijft na crematie van je huisdier lees je hier.