• Gratis verzending vanaf €75,-

  Maatwerk mogelijk

  Persoonlijke service

 • Hoeveel as blijft er over na een crematie?

  Hoeveel as blijft er over na een crematie? Na een crematie is vaak de volgende stap het uitzoeken van een as urn. Zolang de as nog bij het crematorium staat, is het vaak lastig in te schatten hoeveel as er is overgebleven. Dit blog beschrijft hoeveel as er ongeveer overblijft na de crematie. Een andere mogelijkheid is om dit na te vragen bij de uitvaartbegeleider of het crematorium, zij kunnen vertellen hoeveel as er exact is overgebleven.

  Hoeveel as blijft er over na een crematie van een volwassene?

  De hoeveelheid varieert, over het algemeen is dit tussen de 3 en 3,5 liter. De hoeveelheid as is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de lengte en het gewicht van de overledene, de dichtheid van de botten, maar ook het materiaal van de kist of wade maakt verschil.

  Hoeveel as blijft er over na de crematie van een baby of kind?

  Hoeveel as blijft er over na de crematie van een prematuur, baby of kind is afhankelijk van het gewicht, het materiaal van het kistje of mandje, maar ook of er bijvoorbeeld een knuffel mee gaat. En kan daardoor erg variëren. In de tabel hieronder vind je een richtlijn voor de hoeveelheid as na de crematie van prematuren, baby’s en kinderen. Voor de precieze hoeveelheid as kun je het beste contact opnemen met de uitvaartbegeleider of het crematorium.

  Prematuren, baby’s en kindereninhoud
  tot 24 weken tot 100 ml
  tot 30 weken 100 – 200 ml
  rondom de geboorte250 – 300 ml
  tot 6 jaar1,5 liter
  tot 12 jaar2,25 liter
  tot 16 jaar3 liter
  * gemiddelden

  Wat te doen met de as?

  Na de crematie is het mogelijk de as uit te strooien of begraven, te verwerken in een sieraad, een tattoo of de as te plaatsen in een urn. In de urn webshop van Lalief vind je urnen in diverse uitvoeringen, maten en kleuren. Ben je op zoek naar een specifieke urn? In overleg onwerp ik graag een urn, die bij jou en je dierbare past.

  × WhatsApp met mij Available from 10:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday