• Maatwerk mogelijk

  Gratis verzending binnen NL.

  Persoonlijke service

 • Hoeveel as na crematie?

  Hoeveel as blijft er over na de crematie? Na een crematie is vaak de volgende stap het uitzoeken van een asbestemming. Zolang de as nog bij het crematorium staat, is het vaak lastig in te schatten hoeveel as er overblijft. In dit blog lees je hoeveel as na crematie overblijft. Ook is het mogelijk om na te vragen bij de uitvaartbegeleider of het crematorium hoeveel as er exact is overgebleven.

  Hoeveel as blijft er over na een crematie van een volwassene?

  Hoeveel as er na de crematie van een volwassene overblijft varieert over het algemeen tussen de 3 en 3,5 liter. De hoeveelheid as is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de dichtheid van de beenderen; of de overledene in een wade of kist is gecremeerd; of er persoonlijke voorwerpen worden gecremeerd, denk hierbij aan een knuffel of boek.

  Hoeveel as na de crematie van een baby of kind?

  Hoeveel as er na de crematie van een baby of kind overblijft, is moeilijk te zeggen. Het is daarom niet mogelijk om precieze hoeveelheden af te geven. Onderstaande tabel kun je als richtlijn gebruiken, maar voor de precieze hoeveelheid raad ik aan contact op te nemen met de uitvaartbegeleider of het crematorium. Zo voorkom je dat een urn te groot of juist te klein is.

  Hoeveelheid as van een baby of kind?
  tot 24 wekentot 100 ml
  tot 30 weken tot 150 ml
  rondom de geboortetot 300 ml
  Kinderen500 ml – 3 liter
  *precieze hoeveelheid as kan erg variëren
  As na crematie

  Wat te doen met de as?

  Na de crematie kan de as worden uitgestrooid, begraven, in een assieraad of in een urn bewaard worden. Of juist een combinatie daarvan. In de urn webshop van Lalief vind je diverse urnen in diverse uitvoeringen, maten en kleuren. Ben je op zoek naar een specifieke urn? In overleg maak ik graag de urn die bij je past. Neem gerust contact op.